Tip: Naturaktiviteter I kan lave med børnene i vinterferien

Det er ikke meget sne vi har fået, men når man kommer ud til bilen om morgenen er man ikke i tvivl om at frosten har sneget sig frem om natten. Selvom man mest har lyst til at gemme sig i varmen indendøre, så er der nogen oplagte aktiviteter til vinterferien man kan lave med børnene i de frostklare dage. Bare sørg for at tage det rigtige tøj på.

En af fordelene ved frosten er at jorden bliver helt hård, hvilket giver en mulighed for at gå på opdagelser steder, man normalt ikke kan komme til. En tur til engen eller se om der gemmer sig nogle dyr i sivene ved søen. Under alle omstændigheder er der masser af simple kreative ting, man kan lave i frosten lige uden for hoveddøren. Og vi har samlet 4 af de mest interessante for dig, så det er bare at gå igang.

1. Lav en islygte

Islygter er super hyggelige at have stående udenfor i frostvejret og ikke mindst smadder lette at lave. Frys evt. blomster, kogler eller andet ind i lygten. Det er med til at gøre det lidt kunstnerisk og dekorativt, samt ser smadder hyggeligt ud.

Få instruktioner og se detaljerede billeder for hvert trin her.

 

2. Støb en uro af is

I samme stil, som med islygterne kan du også lave en uro af is. I hive alle sandforme og spande frem fra sandkassen. I kan også bruge gamle underskåle eller tallerkner. Det skal bare kunne tåle frost og så selvfølgelig kunne give isen en form der kan bruges.

Så er det ellers bare igang med at fylde forme med vand og evt. lægge lidt blade eller blomster i som pynt.

Naturninja guider jer i detaljer her.

3. Mad til fuglene

Når det bliver koldt bliver det også sværere for de små fugle at finde mad. Så hvorfor ikke hjælpe fuglene og samtidig gøre det til en aktivitet med ungerne.

Få opskrift og trin for trin guide her.

4. Lav iskugler af sæbebobler

iskugle af sæbebobel. Aktivitet til vinterferien
Foto: Simon Andersen

Den her kræver at det mindst er minus 5 grader – allerhelst koldere. Til gengæld, så er det dét hele værd og noget som naboer og de andre børn i kvarteret vil være vildt misundelige over. Sæbebobler der fryser til is. Du skal bruge:

2 dl. lunken vand
3,5 dl. glukosesirup
3,5 dl. opvaskesæbe
2 spsk. sukker

Du må evt. justere lidt for at få en konsistens, som er noget man kan blæse bobler af. Brug evt. et sugerør, så du undgå alt klisterstaset.

Find et vindstille sted og pust dem op til en passende størrelse, sæt tungen på sugerøret for at lukke det til. Og træk herefter langsomt sugerøret ud. Det er hvertfald det vi har fundet har virket bedst og har mindsket chancen for at den springer. Efter ca. 30 sek. burde du kunne begynde at se der kommer krystaller. Og så er det ellers bare og vente til at hele boblen er krystalliseret.

Skriv en kommentar