Guide: Oversigt over nødvendigt udstyr til skovbørnehavebarnet

Skal dit barn starte i skovbørnehave, er det værd at tænke over indkøbslisten, inden junior starter på sin første dag. I skovbørnehaven bliver udetøjet brugt i en højere grad – derfor er det værd at overveje, hvilke ting der indkøbes til guldklumpen, så I tilgodeser vejr, regn og vind bedst muligt. Fordi i en skovbørnehave er alt vejr udevejr.

Rygsæk: En god og rummelig rygsæk er alfa og omega for skovbørnehavebarnet – ikke mindst for dit barns ryg. Børnene i skovbørnehaverne går en del flere kilometer om året, end en almindelig børnehave. Når børnene er på tur, bærer de oftest selv på deres rygsæk, hvorfor det er ekstremt vigtigt, at have en rygsæk som passer til barnet, og kan spændes ind med brystspænde, for at give barnet bedst muligt støtte. En rygsæk til skovbørnehavebarnet skal kunne indeholde en del ting – skiftetøj, madpakke, drikkedunk samt alle de tusinde ting, som barnet finder i skoven og finder nødvendigt at bringe med hjem. Derfor bør en god skovbørnehave taske kunne rumme omkring 10-12 liter.

Regntøj: Børn i en skovbørnehave får brugt deres regntøj ekstremt meget. Bare fordi det regner, løber man ikke indenfor eller ind under et halvtag – fordi det er ikke sikkert, der er mulighed for dette på nogle af alle de ture de kommer på. Netop fordi regntøjet bliver udnyttet til det maksimale i dagligdagen, anbefales det fra de fleste skovbørnehaver, at regntøjet er med vandsøjletryk på 10.000 mm.

Flyverdragt: Ligesom regntøjet bør flyverdragten være af god kvalitet og med et fornuftigt vandsøjletryk på 10.000, da flyverdragten også bliver brugt konstant fra september måned til marts måned.

Termotøj og uldundertøj: Det danske vejr er kendt for at være relativt koldt – og blot fordi kalenderen peger på sommermånederne, kan det sagtens være uldundertøj-vejr, når man går i skovbørnehave. Derfor er det en god ide, at have et ekstra sæt uldundetøj, og i vintermånederne termotøj, i garderoben.

Gummistøvler: Gummistøvler bruges, ligesom regntøjet, året rundt. Derfor bør disse fast stå i barnets garderobe hele året.

Vanter og huer: I sommermånederne bør barnet have mulighed for at få en tynd bomuldshue på og i efteråret og vinteren bør en tyk hue være til rådighed for barnet. Ligeledes er et par regnluffer være fast inventar i barnets rygsæk.

Alt det andet: Ligesom i enhver anden daginstitution skal der ligeledes være ekstra tøj i barnets garderobe. Ekstra bukser, undertøj, strømper, bukser og bluser, så barnet har noget at skifte med, såfremt tøjet skulle blive vådt i løbet af dagen.

Husk navn i tøjet: I Danmark mister vi børnetøj for lige omkring 450 millioner om året – størstedelen af dette tøj forsvinder af gode grunde i diverse danske daginstitutioner. For at komme det enorme beløb til livs, kan man komme rigtig langt ved at påføre navn i alle barnets ejendele.

Skriv en kommentar